Bild på presskontakt.
Susanne Ström

Epost →

Nyhet| tor 8 okt 2020 kl 12:58
Blekinge museum stängs tills vidare på grund av inträngande havsvatten
Havsvatten tränger in under Blekinge museums 1800-talsbyggnader i Karlskrona. Detta skapar fukt som resulterar i mögel och påväxt – något som blivit en potentiell hälsofara. Dessutom undermineras husen när jord och sediment spolas bort av vattnet, vilket gör att museets byggnader ”knäcks” ut mot havet.

Nyhet| tor 24 sep 2020 kl 10:47
8 400 år gammal hund hittad i Sölvesborg
Under de pågående arkeologiska utgrävningarna i Ljungaviken i Sölvesborg har arkeologer påträffat en 8 400 år gammal hund, begravd med vad som tros vara gravgåvor. Detta mitt i det område där 51 stora huskonstruktioner från samma tid just har hittats. ”Detta är ett av de äldsta gravfynden av hund i landet” säger osteologen Ola Magnell på Ar-keologerna i Lund. ”Hunden är välbevarad och det faktum den ligger begravd mitt i stenåldersbebyggelsen är unikt”.

Nyhet| tis 17 mar 2020 kl 12:02
Information om rådande virussituation
Med anledning av rådande virussituation ställer vi in våra publika arrangemang. Detta gäller t.o.m. 30/4.

Pressinfo

Pressinformation| tis 9 maj 2017 kl 11:00
Det dolda historiska arvet under köpcentret
I Vedeby, på en av Karlskronas mest besökta och synliga platser, ligger ett fascinerande kulturarv som inte längre syns. Tusentals människor åker varje dag förbi köpcentrat där Jula, Biltema och Hööks nu ligger – utan att ana något om den historiska platsens betydelse.
Parkeringen mellan Jula och Hööks, Gullbernavägen 24, Karlskrona

Pressinformation| ons 7 sep 2016 kl
Lekplatsen Grevagrundet stängd t.o.m. 30 september
Under museets öppettider kommer istället ”Skapande verkstaden” inne i museet stå redo för leksugna barn.

Pressinformation| fre 8 jan 2016 kl 10:30
Muslimer och judar - 300 år sedan historisk ankomst till Blekinge
För precis 300 år sedan anlände de först kända muslimerna och judarna som tilläts att utöva sin religion till Sverige. De hamnade till största del i Blekinge. Detta tar Blekinge museum som avstamp för ett år som ska belysa kontakterna med orienten under det senaste årtusendet – och hur vi alla påverkar varandra, då såväl som nu.
Blekinge museum, Grevagården

Pressida

Pressnyhetsbrev

Fyll i din emailadress för att prenumerera på vårt pressnyhetsbrev.

Följ Blekinge Museum