Blekinge museum

Spionprogram åk 5

PÅ HEMLIGT UPPDRAG I VÄRLDSARVET!
Ett spännande spionuppdrag med världsarvstema för årskurs 5

I det interaktiva skolprogrammet "På hemligt uppdrag i världsarvet" bjuder vi in alla åk 5:or till ett superhemligt museibesök fullt av klurigheter och lärdomar.

I utställningen Världsarvet Örlogsstaden Karlskrona möter du alla de människor som befolkat platsen genom olika tider. En av de mer mystiska typer som har haft ögonen på staden är spionerna. Inte så lätta att upptäcka, desto mer spännande att komma nära. Varför har det funnits spioner i Karlskrona? Vilken slags information är de ute efter? Vad finns det att upptäcka?

Eleverna blir under besöket medhjälpare till marinspionen Hilding Andersson som berättar om varför Karlskrona är särskilt intressant att spana på och vem som vill åt informationen.

Genom uppdrag, gamla kartor, chiffer och dolda ledtrådar får eleverna en spännande introduktion till världsarvsstadens hemligheter och dess historiska betydelse. Men det gäller att inte tappa fokus en sekund, säkerhetspolisen lurar runt hörnet och vill åt spionerna innan uppdraget hinner levereras till mottagaren!  

Skolprogrammet På hemligt uppdrag i världsarvet går att boka under hela läsåret.  
Besökets längd är ca 60 minuter.
Kostnadsfritt för alla åk 5:or 
 
Boka programmet genom Ola Palmgren  


Större karta och vägbeskrivning →