Blekinge museum

Digitalt lärande

Lär dig mer via digitala visningar, filmer och kunskapsmaterial från webben 

Pandemirestriktioner är inte enda anledningen till att det ibland kan vara svårt att komma på besök med en klass, även i en helt vanlig vardag gör logistik och ekonomi att möjligheterna begränsas. Pandemin har lärt oss mycket om hur vi kan interagera med varandra och sprida kunskap trots avstånd. Det är lärdomar som vi vill använda nu och i framtiden för att göra museets verksamhet mer tillgänglig för fler! 

Just nu håller vi på att jobba med ett pedagogiskt projekt som producerar filmer och digitala skolprogram för användning i klassrummen runt om i hela Blekinge. Museets nya, digitala lärplattform planerar att lanseras under våren/sommaren 2022.  

Vi vill förstås gärna ha input och idéer från dig som är elev eller lärare kring vilka ämnen och format som ni skulle vilja jobba med. Alla tankar är välkomna! 

Redan nu finns det många spännande filmer att titta på via museets Youtubekanal.
Här på hemsidan hittar du berättelser och historiska fakta under fliken "Material för skolan".
Det finns också massor av kunskap att hämta i Virtuella museet.
Sverigeshistoria.se hittar du berättelser från hela Sveriges historia.
Vi vill också tipsa om Kulturarv i Blekinges hemsida som samlar kunskap och material från Blekinges historia.  
 
Om vi har möjlighet erbjuder vi även digitala livevisningar direkt från museet eller föremålsmagasinet. Jobbar ni med något speciellt tema och vill ställa frågor direkt till en expert? Fråga oss så kanske vi kan hjälpa till!  

Ola Palmgren, museipedagog 
Charlotte Nordheim, chef publika enheten