Blekinge museum

Årets Blekingebild 2022 Tema: porträtt

Blekinge museums fototävling ”Årets blekingebild 2022”

Ta chansen att delta i fototävlingen ""Årets blekingebild"!

För fjärde året i rad kör vi vår uppskattade fototävling ”Årets blekingebild”. Vi vill tillsammans med allmänheten göra en fotografisk samtidsdokumentation av livet i Blekinge. Årets tema är ”porträtt”. Med detta menar vi personliga porträtt som berättar något om individen i fokus i olika situationer och miljöer. Vi är inte intresserade av ateljé/studiofoton. Din bild kommer att bevaras för framtiden som en del i museets stora fotosamling.

Tävlingen pågår mellan maj-december 2022 och under februari 2023 utses första, andra och tredje pris av en sakkunnig jury bestående av Anna Tärnhuvud, Mattias Mattisson, Ola Åkeborn, Magdalena Caris och Jonas Eckerbom.

Din bild måste vara tagen i Blekinge och den skall vara tagen under 2022.
Max 3 bilder per deltagare. Endast digitala bilder i JPG-format med en bildstorlek om 300 pixlar per tum, pixeldimension minimum 3000 pixlar på längsta sidan. Fotograferar du analogt vill vi ha en skannad kopia av bilden.

Priser:
1:a pris: 5 000 kr + bokpaket + inramat foto
2:a pris: 2 000 kr + bokpaket + inramat foto
3:a pris: presentkort i museets butik á 500 kr + bokpaket + inramat foto

Förstapristagaren får också glas-skulpturen ”Linsen”, formgiven av konstnären Malin Mena.

Tävlingen är öppen för alla, professionell som amatör, men du som deltar i tävlingen måste vara myndig eller ha målsmans tillstånd. Genom att delta så ger du Blekinge museum full användningsrätt för de inlämnade bidragen. Den ideella upphovsrätten finns givetvis kvar.

Kontakt och information

Jonas Eckerbom, Blekinge museum, tel 0455-30 49 67
jonas.eckerbom@blekingemuseum.se

Tävlingsbidrag skickas till: jonas.eckerbom@blekingemuseum.se