Blekinge museum

Rådgivning

ÄR DU INTRESSERAD AV DITT HUS?

Blekinge museum erbjuder byggnadsantikvarisk rådgivning till alla privatpersoner inom länet. Rådgivning kan ske via e-post eller hembesök. Genom att kontakta museet får du hjälp med att bevara de kulturhistoriska värdena i ditt hus, men även förslag på traditionella material och metoder. Eller du kanske bara är nyfiken på någon märklig byggnadsdetalj som du upptäckt?

Kostnadsfri rådgivning via e-post
Det snabbaste och enklaste sättet att få hjälp är att e-posta dina frågor till jimmy.juhlin(at)blekingemuseum.se. Ställ frågorna så kortfattat som möjligt och bifoga ett par bilder på ditt hus. Glöm inte att ange ditt telefonnummer – och gärna fastighetsbeteckning. Vi svarar inom högst ett par dagar (under sommarmånaderna eller i samband med större helgdagar reserverar vi oss för lite längre svarstid).

Hembesök
Vi kan även komma hem till dig för att på plats svara på dina frågor och tillsammans gå igenom ditt hus/dina byggnader. Då har vi möjlighet att visa och berätta mer ingående. Ett hembesök debiteras med vår timtaxa. Taxan för 2021 är 800:-/tim + moms och körkostnaden är 47:-/mil. Som regel brukar en rådgivning på plats ta högst 2 timmar. Ofta kan det vara ekonomiskt lönsamt att anlita oss, eftersom det i många fall räcker med enklare renoverings- eller restaureringsåtgärder än vad du kanske tänkt dig från början! Kontakta oss gärna på jimmy.juhlin(at)blekingemuseum.se
för att boka ett hembesök.