Nyheter & Pressinfo

utlysning stipendium slöjd|2020.05.14 —2020.06.08

UTLYSNING FÖR SLÖJDARE OCH KONSTHANTVERKARE

Ansök om att utforska, utveckla och slöjda blekingska julträd och festträd

Som stipendiat får du:
Guidad visning och möjlighet till fördjupning kring julträd/festträd, på Blekinge museum, Föremålsmagasinet Rosenholm och Blekingearkivet.

Presentera resultatet av ditt SlöjdResidence på Kulturarvsforum, november 2020.

Möjlighet till att visa upp ditt verk på Blekinge museum julen 2020.

Dokumentation av ditt SlöjdResidence på Slöjd i Blekinges och Kulturarv i Blekinges websida.

Vi söker:
Professionella slöjdare/ konsthantverkare, verksamma i eller med anknytning till Blekinge. Gärna med intresse för hantverk och slöjdande som gör att kulturarvet utvecklas, används och bevaras.

Ersättning:
Max tre slöjdare/konsthantverkare väljs ut och erhåller ett stipendium var.
Summa 25 000 kr/ stipendium. Disponering av tid och materialkostnader ingår i stipendiet.

Jury:
Urval av slöjdare/konsthantverkare sker främst genom den ansökandes motivering och professionella verksamhet.Representanter från Slöjd i Blekinge, Kulturarv i Blekinge, Blekinge museum och Blekingearkivet tar beslut
om vilka slöjdare/konsthantverkare som väljs ut. Juryn förbehåller sig rätten att återta stipendiet om slöjdaren/konsthantverkaren inte genomför SlöjdResidence.

Ansökan senast: 8 juni 2020
I din ansökan ska motiveringstext, CV, länk till webbsida, om sådan finns, eller urval av tidigare arbeten samt kontaktuppgifter och anknytning till Blekinge finnas med.

Skicka in din ansökan till: slojd@regionblekinge.se
Allt måste skickas samlat i en enda PDF för att vara giltigt, dvs. motiveringstext, cv och bilder.

Beslut meddelas senast den 17 juni 2020.

Med reservation för ändringar med anledning av Covid-19.

Kontakt: Slöjd i Blekinge, Carina Karlsson Telefon: 0455-73 71 43
Kostnad: Gratis
Plats/lokal: Hemma
I samarbete med: Slöjd i Blekinge, Kulturarv i Blekinge, Region Blekinge, Blekinge museum och Blekingearkivet

Blekinge Museum

Besöksadress: Fisktorget 2

Postadress: Borgmästaregatan 21
371 35 Karlskrona

Växel 0455 - 30 49 60
Reception 0455 - 30 49 85

E-POST

Föremålsmagasinet Rosenholm

Skrädderivägen 3
371 55 Karlskrona

Växel 0455 - 30 49 60
Föremålsmagasin 0455 - 30 49 75

E-POST

Föremålsmagasinet

Use Google Translate to translate this website into your language:

Nyhetsbrev

När du anmäler din e-postadress godkänner du samtidigt att museet får använda den för att informera om våra verksamheter och evenemang.
Följ på Facebook  Blekinge Museum

Instagram Följ på Instagram