Nyheter & Pressinfo

Aktivitet|2020.07.04 —2020.08.31

En magisk sommar på Blekinge museum!

Historiska äventyr för hela familjen!

Nya spännande utställning om Världsarvet örlogsstaden Karlskrona.
Med lek, fakta, filmer, digitala lösningar och historiska röster tar vi med dig på en resa från stormaktsdrömmar till en modern örlogsstad. Utställningen visas i Grevagården.

Råkåkås äventyr på de sju haven
Våra yngre besökare kan följa barnspåret genom utställningen tillsammans med råttan Råkåkå som berättar om sina äventyr på de sju haven för sitt barnbarn Valentin. I barnens rum finns kul saker att prova på!

Ljudvandringar i utställningen
Museet erbjuder gratis ljudvandring till alla besökare i sommar.
Audioguiden tar dig med på en vandring i utställningen Världsarvet örlogsstaden Karlskrona och delar av trädgården.

Upplev Blekinge museums världsarvstivoli i sommar
Bakom museets portar gömmer sig en förtrollande plats där gammal och ung kan drömma sig bort till en annan tid och ha roligt med klassiska tivolilekar i världsarvstappning. Hitta ditt världsarvsöde med hjälp av det stora lyckohjulet hos magiker Ulfvenclou, kasta prick i skeppsgossens kappsäck och sadla på en av de magiska käppsjöhästarna och rid iväg genom den glittrande havsportalen.

Familjeäventyr på egen hand: Råttornas trädgård
Hjälp den lilla råttan Valentin och hans farmor Råkåkå att hitta alla saker de behöver ha med sig på kvällsturen med båten. Du hämtar uppdragskartan vid ingången till världsarvsutställningen. När du lyckats hitta rätt kan du lämna uppdraget till tivolivärdarna för en liten belöning.

Magiskt skapande: Sjöhästar och silverblänk
Du som gillar att skapa och slöjda får tillverka din egen mini-käppsjöhäst som du sedan kan provrida på hinderbanan. På plats finns också massor av glittrande och speglande material så att du kan vara med och dekorera sjöhästarnas magiska havsportal.

Lekplatsen Grevagrundet i skärgårdens tecken
Här kan du leka i sjöbodarna, i handelsboden och med trähästen Hilla.

Egen matsäck
Det finns bord och bänkar på museigården där du kan äta din medhavda matsäck.

BILJETTER köper du säkrast på Nortic!

Kontakt: Maja Heuer
Kostnad: Vuxen 80:-, barn/unga under 20 år fri entré. Efter 1/9 fri entré för alla.
Plats/lokal: Blekinge museum

Blekinge Museum

Borgmästaregatan 21
371 35 Karlskrona

Växel 0455 - 30 49 60
Reception 0455 - 30 49 85

E-POST

Föremålsmagasinet Rosenholm

Skrädderivägen 3
371 55 Karlskrona

Växel 0455 - 30 49 60
Föremålsmagasin 0455 - 30 49 75

E-POST

Föremålsmagasinet

Use Google Translate to translate this website into your language:

Nyhetsbrev

När du anmäler din e-postadress godkänner du samtidigt att museet får använda den för att informera om våra verksamheter och evenemang.
Följ på Facebook  Blekinge Museum

Instagram Följ på Instagram